Upisni postupak

Dobrodošli u Prospero, upisi su tijeku!

Jezici koje možete učiti ili usavršiti kroz Prospero verificirane programe: engleski, poslovni engleski, njemački, francuski, talijanski, španjolski.

Ulažete svoje vrijeme i novac, stoga ne zaboravite: nije svejedno tko je predavač na vašem tečaju, koliko sati pohađate u semestru i kakvu diplomu ćete steći! 

pult cut2

Lokacije održavanja nastave:

Palmotićeva 64a, visoko prizemlje (niže od crkve u Palmotićevoj, prema Pošti u Branimirovoj) - testiranja, upisi i nastava. 

 

RADNO VRIJEME TAJNIŠTVA:

izvan upisnih rokova: od ponedjeljka do četvrtka od 15:30 do 17:00

subotom zatvoreno

Tijekom upisnog roka 9.4. do 20.4.: od ponedjeljka do petka od 11:00 do 19:00

Početak nastave: 23.4. Završetak nastave: 28.6.2018.

Testiranja:

- engleski: u radno vrijeme tajništva

- njemački: 9., 11., 13., 17., 19. i 20.4. od 17 do 19:00

- ostali jezici: po dogovoru na 014839039

Nastava za svaki trimestar vereificiranog programa traje 10 tjedana. U školskoj godini moguće je završiti do 3 modula. Termini nastave za intenzivne programe su preko tjedna ili vikendom, prema prijavama.

Upisni postupak:

1. za polaznike bez predznanja:

- prijavite se na 014839039, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno u Palmotićevoj 64a i rezervirajte svoje mjesto u grupi. Čim se grupa u traženom terminu oformi (ukoliko već nije formirana u trenutku vaše prijave), kontaktirat ćemo vas da dođete na upis.

Ukoliko imate bilo kakvo predznanje jezika koji želite upisati, preporučamo besplatne konzultacije s profesorom jezika. Nakon konzultacija, moguće je da preporučeni stupanj ne bude početni (npr. ako imate kontakte s inozemstvom, putujete, učili ste strani jezik u školi ali davno, čitate ili ste svoje znanje stekli gledanjem filmova...). Ako je vaše znanje ipak preslabo za višu razinu, profesorica će vam preporučiti početnu grupu.

2. za polaznike s predznanjem:

- testiranja se provode prema navedenim terminima u kojima se nije potrebno dodatno prijaviti.

TESTIRANJE JE BESPLATNO.

Pismeno testiranje uz okvirnu povratnu informaciju možete napraviti i na www.prospero.hr/online-test. Nakon što dođete do razine na kojoj vam se ne nudi viša razina znači da niste postigli dovoljno bodova za nastavak te vas molimo da ispunite ponuđeni obrazac i pošaljite nam svoje podatke. E-mailom ćete dobiti povratnu informaciju o razni predznanja.

Testiranje se sastoji iz pismenog i usmenog dijela.

3. ukoliko se nakon prijave ili testiranja odlučite za upis, potrebno je osobno u tajništvu škole izvršiti upis, sklopiti ugovor i izvršiti uplatu. Za upis je potrebna osobna iskaznica i OIB polaznika. Trajanje akcijskih ponuda provjerite u cjeniku.

4. Grupe se formiraju za sve jezike i termine za koje se prijavi dovoljan broj polaznika (min 6 za verificirane programe).

Koji su termini održavanja tečajeva?

Verificirani programi održavaju se:

a) pon-sri ili uto-čet od 17 do 19:15 ili 19:30 do 21:45.

svjedodzba 001

b) subotom od 9 do 12:00 (upis u grupe subotom je u rujnu i siječnju)

Konverzacijski tečajevi: 1x3 šks tjedno, od 17:00 ili 19:30

Super intenzivni programi: tjedan ili vikend. Za više informacija molimo nazovite: 014839039.

Koji stupanj trebate upisati?

Od 2005. godine u Hrvatskoj se primjenjuje EU jezična mapa s nomenklaturom razina poznavanja jezika od A1 do C2. Svaka razina sastoji se od nekoliko modula. Više o stupnjevima i kompetencijama pogledajte ovdje.

Kakav certifikat stječete po završetku programa u Prosperu?

Na kraju završene razine po EU mapi stječe se javna svjedodžba RH s pravom upisa u radnu knjižicu A1-C2. 

Na kraju svakog modula stječe se diploma Učilišta Prospero A1-C2, uz oznaku modula koji ste završili.

Za kandidate koji pristupaju samo ispitu o predznanju jezika u svrhu studentske razmjene ili zapošljavanja izdaje se potvrda Učilišta Prospero A1-C2, uz oznaku modula o znanju jezika. 

Za intenzivne programe izdaje se potvrda o pohađanju u skladu s EU mapom A1-C1.

Pratite nas putem Facebook

 

Lokacija